Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

33. Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe Doğuş'un

33. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe Doğuş, Banvit'i 75-64 skorla mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

33. Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe Doğuş'un

Fenerbahçe Doğuş mücadeleye Brad Wanamaker, James Nunnally, Luigi Datome, Jason Thompson ve Jan Vesely beşiyle başlarken, Banvit ise Tony Taylor, Jacob Odum, Adonis Thomas, Angelo Caloiaro ve Gasper Vidmar beşiyle oyunda yer aldı.

Oyunun başında Jason Thompson ve Luigi Datome ikilisinin sayılarıyla skor bulan Fenerbahçe Doğuş, 3.dakikada skoru 8-0’a getirdi. Mola alan Banvit, ara sonrasında Angelo Caliaro ile skor bularak ilk sayılarını kaydetti. İkili oyunlarda boyalı alana top indirerek hücum eden Banvit, Tony Taylor’ın da orta mesafe isabetiyle 7.dakikada skorda dengeyi yakaladı (11-11). Hücumda rakibinin boş atışlarını değerlendiremeyen rakibi karşısında ilk periyotu 8-0’lık seriyle Fenerbahçe Doğuş 19-11 önde kapattı. Tolga ve Barış’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci çeyrekte Adonis Thomas ve Can Altıntığ’ın basketleriyle Banvit 15.dakikada skoru 24-20’ye getirdi. Pota altında Vesely’nin hücumlardan skor çıkarttığı bu bölümde, Wanamaker’ın da üç sayılık basketiyle Fenerbahçe Doğuş devre sonunda soyunma odasına 39-28 üstün gitti.

Üçüncü periyotun başında oyunun temposu düşerken, James Nunnally’nin üç sayılık basketi ve Brad Wanamaker’ın da turnikesiyle Fenerbahçe Doğuş farkı 16 sayıya yükseltti (48-32). Mola alan Banvit, aranın ardından Angelo Caloiaro’nun turnikesiyle skor üretti. Mücadelenin üçüncü periyotunu Sarı Lacivertliler, Luigi Datome’nin üç sayılık basketiyle 60-48 önde kapattı. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Fenerbahçe Doğuş, 34.dakikasını Datome’nin üç sayılık basketiyle 65-51 üstün geçtiği karşılaşmadan 75-64 galibiyetle ayrıldı.

33. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Doğuş’a şampiyonluk kupası ve madalyalarını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak takdim etti.

Karşılaşmayı 14 sayı- 5 ribaunt ile tamamlayarak mücadelenin En Değerli Oyuncusu seçilen Fenerbahçe Doğuş oyuncusu Luigi Datome’ye ödülünü TBF CEO’su Ömer Onan sundu.

Fenerbahçe Doğuş                                                               Banvit

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250