Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ercüment Sunter: Acıbadem Üniversitesi, ligin en kaliteli kadrosuna sahip

Acıbadem Üniversitesi’nin teknik koordinatörü Ercüment Sunter, play off mesaisi öncesinde takımın iddialı olduğunun altını çizdi.

 Ercüment Sunter: Acıbadem Üniversitesi, ligin en kaliteli kadrosuna sahip

-Geçtiğimiz ay Acıbadem Üniversitesi’nin teknik koordinatörü olarak görev almaya başladınız. Organizasyonla yollarınızın kesişmesi nasıl gerçekleşti?

Ercüment Sunter: Geçmişte Alp Bayramoğlu’nun antrenörlüğünü yapmıştım. Ayrıca bu takımda beş tane eski oyuncum var. Alp Hoca’dan böyle bir teklif gelince memnuniyetle kabul ettim. Ben geldiğim dönem o da başantrenörlüğe yeni dönmüştü, yanılmıyorsam iki hafta olmuştu. Hem antrenörü hem de beş tane oyuncuyu tanıyor olmam bana yakın geldi. Bunun yanında Acıbadem Üniversitesi gerçekten çok düzgün bir organizasyon ve basketbolun içinde olmaları benim için oldukça önemli. Bu sebeple elimden geldiğince katkı yapmaya çalışıyorum. 

“Normal Sezonu Hangi Noktada Bitirdiğiniz Üst Lige Yükselme Noktasında Belirleyici Değil”

-Takımın normal sezonda alınmış 22 tane galibiyeti var ancak Acıbadem Üniversitesi bundan çok daha fazlasını arzu ediyordu. Siz buraya geldikten sonra hangi noktalarda sıkıntı gördünüz ve nelerin daha iyi olmasını istiyorsunuz?


Ercüment Sunter: Şanssız bir dönem yaşanmış. Şu anda bulunduğumuz nokta bizim takımımızın kapasitesini göstermiyor, orada yanlış bir durum var.  Acıbadem Üniversitesi, bence şu anda ligin en kaliteli kadrosu. Rakiplerimiz arasında da çok iyi takımlar olmasına rağmen ben Acıbadem Üniversitesi’ni kadro olarak daha yukarıda görüyorum. Tabii söylediğim gibi şanssız bir dönem geçmiş, antrenör değişikliği olmuş, Tutku Açık ve Cevher Özer ekibe sonradan katılmış. Amerikalı oyuncumuz Jason Maxiell yine sonradan gelip ritmini bulmakta zorlanmış. Her şeye rağmen bana göre gün geçtikçe yükselen bir grafik çiziyoruz. Geçmiş yıllardaki play off dönemleri de göstermiştir ki normal sezonu sıralamada hangi noktada bitirdiğiniz üst lige yükselme noktasında belirleyici olmuyor. Geçen sezon Acıbadem Üniversitesi adına bir şanssızlık yaşanmış; Amerikalı oyuncu son anda sakatlanınca iyi bir play off dönemi geçirememişler. Şu anda ise bir sakatlığımız olmadan, her oyuncumuzun hazır olduğu bir play off mesaisine başlayacağız. Oldukça iddialı olduğumuza inanıyorum. Acıbadem Üniversitesi’nin oyuncu kalitesi, kapasite ve kadro derinliği noktalarında önemli artıları var. İlk play off eşleşmemiz PETKİM ile oldu. Onlar ligde bilhassa ikinci devre çok iyi bir performans sergiliyorlar, çok düzgün bir basketbol oynuyorlar. Zorlu bir seri olacak mutlaka… Ben inanıyorum ki Acıbadem Üniversitesi olarak bu seriyi başarı ile geçebilecek güçteyiz. 

-PETKİM’in başantrenörü Burak Gören’in de sizin gibi Ankaralı bir antrenör olması onun tarzına daha çok hakim olmanıza fırsat veriyor mu?

Ercüment Sunter: Burak ile ben daha önce beraber çalıştım, Alp Hoca da aynı şekilde. Sadece biz onu iyi tanıyor değiliz; karşılıklı olarak birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Kendisi çok değerli bir antrenördür. Daha önce de söylediğim gibi güzel bir eşleşme olacak. Umuyorum ki centilmence geçer. 

“Play Off Sürecinde Disiplinli Bir Basketbol Oynamalı ve Savunmaya Odaklanmalıyız”

-Sadece ilk eşleşme özelinde değil, play off maratonu genelinde Acıbadem Üniversitesi’nin Süper Lig’e yükselmek için nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğine inanıyorsunuz?


Ercüment Sunter: Oyuncularımızdan bazılarının takıma geç katılmış olmaları ve Jason Maxiell’in adaptasyon sürecinin uzamasının ardından, Tutku Açık’ın uzun süren bir sakatlıktan sonra gün geçtikçe formunu yükseltmesi, Cevher’in takıma önemli katkıları gibi durumlarla işlerin iyiye gitmesi bizi güçlendirdi. Bu noktadan sonra disiplinli bir basketbol oynamalı ve savunmaya daha çok odaklanmalıyız. O takdirde iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. 

“Jason Maxiell, NBA’den Türkiye’ye Gelen En Kariyerli Oyunculardan Biri”

-Jason Maxiell’in Avrupa’da daha önce oynamamış olması, Avrupa basketbolunda ilk deneyimini Acıbadem Üniversitesi ile yaşaması sizi zorladı mı?


Ercüment Sunter: Tabii ki zorladı. Onu devreye sokabilmek için bayağı çabaladık. Kendisi de çok çabaladı tabii ve gün geçtikçe şartlar kolaylaştı. Özellikle son maçlarda ona daha fazla şans verdik ki Avrupa basketboluna daha fazla uyum sağlasın. Çok iyi niyetli, çalışkan bir insan ve bu da ortama daha kolay alışmasına fırsat verdi. Yakında ondan daha fazla katkı aldığımızı göreceğiz; son performanslarına bakarak da bu anlaşılabilir. Tabii kolay değil… Max, NBA’den Türkiye’ye gelen en kariyerli oyunculardan biri; orada ciddi süreler almış bir isim... Avrupa basketboluna, TBL’ye uyum sağlamasının biraz süre alması normal bir durum.
 
“Türkiye Basketbol Ligi, Üst Düzey Bir Hale Geldi”

-Aslında TBL’ye uyum sağlama süreci Süper Lig’den gelen Türk oyuncular için de geçerli, onlar adına de belli bir süre alıyor o dönem... Sezon başında bu konuyu oyuncunuz Caner Erdeniz ile yaptığımız röportajda da konuşmuştuk…


Ercüment Sunter: Kesinlikle öyle. Caner de benim eski oyuncum, onunla TED Ankara Koleji’nde başarılı bir sezon geçirmiştik; Eurocup’ta güzel işler yapmıştık. Şundan da söz etmek gerekiyor; TBL gün geçtikçe üst düzey bir hale geldi ve bundan üç sene öncenin 3 + 2 yabancı kuralı olan Süper Lig’ine denk bir durumda. Son derece kaliteli Süper Lig oyuncuları ve yabancı oyuncular TBL’de forma giyiyor. Tahmin ediyorum ki bu seneki kadar çekişmeli bir sezon da az olmuştur… Ligin bana göre tek dezavantajı normal sezonun uzun olması. O noktada da geniş bir rotasyona sahip olduğumuz için bizim avantajımız var. Kadromuzun bu avantajını iyi kullanmak istiyoruz. Takımımızda play off müsabakalarında kritik maçları oynayacak çok fazla isim var, bu da önemli bir artı.

Röportaj: Şansın Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250